Cégünk Magyarországon szinte egyedülálló módon több mint 25 éve működik sikeresen a használtruha-piacon. A kilencvenes évek elejétől 20 évig kiskereskedelmi bolthálózatot működtettünk, de már ebben az időszakban is mindig saját magunk szereztük be külföldön az üzletekben kínált árut. A két évtized alatt szinte az összes európai beszállítói piacot kipróbáltuk Angliától Hollandián, Olaszországon és Németországon keresztül egészen Svájcig, így túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a hazai nagykereskedők közül kevesen rendelkeznek olyan átfogó piaci ismeretekkel, keveseknek van olyan széleskörű összehasonlításai alapja, mint nekünk.

Az USA-TEX nagykereskedés megnyitása mellett akkor döntöttünk, amikor a világgazdasági válság után úgy éreztük, hogy az Európában beszerezhető áru minősége már nem elegendő a színvonal fenntartásához. Ezért új piacokat, új beszállítókat kerestünk. Így találtunk rá az észak-amerikai (Egyesült Államok és Kanada) árura. Már az első kiutazásunkkor tudtuk, hogy igazi kincsre leltünk: az ott talált áru mind minőség, összetétel és divatosság szempontjából köröket vert bármire, amit addig Európában láttunk, és mindezt versenyképes áron.

Miután kialakítottuk stabil beszállítói hálózatunkat a tengerentúlon, úgy döntöttünk, hogy átalakítva vállalkozásunkat a kiskereskedelem helyett a nagykereskedelemre koncentrálunk: tudtuk, hogy olyan árut tudunk kínálni, aminek nem lesz versenytársa sem Magyarországon, sem a régióban. Húsz éves kiskereskedelmi tapasztalatunk alapján biztosak voltunk benne, hogy ha lenne egy ilyen nagykereskedés Magyarországon, mi csak ott vásárolnánk. Tudtuk azt is, hogy nagykereskedőként nem csak kitűnő áruval, hanem a húsz év alatt felgyülemlett tapasztalatunkkal és tanácsokkal is tudnánk segíteni a vásárlóinkat. Ezért már az első pillanattól kezdve olyan nagykereskedést akartunk létrehozni, ami nem gépiesen kiszolgálja a kiskereskedőket, hanem valódi partnerekké válunk, ahol nem csak az árut biztosítjuk, de abban is segítünk, hogy mindezt hogyan lehet valóban eladni.

Így jött létre az USA-TEX nagykereskedés tíz évvel ezelőtt. Azóta joggal mondhatjuk, hogy várakozásaink beigazolódtak: mára több tucat kiskereskedő vásárol nálunk, és szinte mindenki, aki egyszer eljön hozzánk, rendszeres vásárlónk lesz.